Ett dockhus 2

Ett dockhus 2

När Nora Helmer gick ut genom dörren och lämnade man och barn var det för alltid. Trodde hon. Men 15 år senare är hon tillbaka – hon har ett ärende.

Det har gått bra för Nora. Hon är författare (under pseudonym)och skriver bestsellers om kvinnor som precis som hon själv värderar friheten högt. Men hon har också samlat på sig fiender – män.

Nu har Nora stämt träff med Ann Marie – hennes egen barnjungfru. Hon som tagit hand om och uppfostrat Noras och Torvalds nu vuxna barn.

Nora behöver hjälp med en sak – sedan ska hon försvinna för alltid. Som om hon aldrig funnits.

Unge prisbelönte amerikanska dramatikern Lucas Hnath riktar en granskande blick mot karaktärerna i Ibsens mästerverk från 1879 och placerar dem i en tid lik vår egen. Det är en blick som både innehåller humor och medkänsla över allt som inte går ihop i livet. Helena Bergström och Marie Göranzon möts i kraftmätningen mellan Nora och Ann Marie.

Medverkande:
Nora: Helena Bergström
Anne Marie: Marie Göranzon
Torvald: Philip Zandén
Emmy: Molly Nutley

Produktionen är en samproduktion mellan Kulturhuset Stadsteatern och Riksteatern med ursprunglig premiär vid Kulturhuset Stadsteatern Stockholm.
**********
Lokal arrangör: Bodens Riksteaterförening i samarbete med Boden Event och Boden 100 år.
**********
Ordinarie pris: 395 kr
Medlem/Scenpass: 345 kr

Biljetter säljs via tickster.com, Ticksters kundtjänst 0771 - 47 70 70, över disk hos Turistcenter & biljettkassan på Folkets hus i Boden

**********
Kom och förmingla med oss. 17:45-18:15 underhåller Kulturskolans stråkorkester i Caféet på Sagateatern. Efter det finns möjlighet att köpa snacks, fika & drickbart utan och med alkohol!
**********
Föreställningen är 1 timme och 45 minuter utan paus.   

Tid:

Torsdag 23 maj